beats by dre cheap

Az-Zuhruf, 67

Svatko se od nas bori protiv nečega ili nekoga. Borimo se sami sa sobom, sa svojim nefsom prvenstveno, a onda se borimo s dunjalukom i onime što nudi uključujući i ljude koji nas okružuju. Došao je težak vakat, insan se ne može okrenuti ni na sekundu, a da ga za to vrijeme netko krivo ne pogleda ili mu ne zabije nož u leđa. Tužno je sve to izvana, a u svojoj je suštini stvoreno da bude sretno. Trebali bismo si pomagati, slagati se međusobno i graditi odnose pune povjerenja i poštovanja, a ne obrnuto. Insan nikad neće do kraja biti uz drugog insana, nikad uza se nećemo imati nekoga tko će nas u svakoj situaciji poduprijeti, tko će nas uvijek razumijeti, tko će nas pratiti do samog kraja, osim Allaha. No, subhanallah, mi to nikako da spoznamo...Nikako da shvatimo da je Allah taj koji je uvijek uz nas, koji nas ne napušta pa čak ni onda kad ga zaboravljamo. Budimo iskreni prema sebi i zapitajmo se koliko smo Ga puta danas spomenuli? Koliko je „elhamdulillah“ danas spalo s naših usana za svaki miran trenutak, za svaku čašu vode, za svaki zalogaj, za udisaj, za vid, sluh, za svaki namaz? Da nabrajam dalje iako znamo da Njegove blagodati ne možemo izbrojati? Koliko smo vremena potrošili danas na Allaha? Svaki nam se namaz nešto čini dugim...bit će puno vremena, je tako? Draga sestro i brate, od 24 sata mi na Allaha ne potrošimo ni dva kao da ne znamo da ćemo se Njemu svi vratiti i račun svatko svoj polagati! Koliko smo samo zikrili, jezik nam se osušio...blago li se nama samo! Bitno je da imamo vremena procjenjivati tko je bolji vjernik, jesmo li mi bolji ili gori od drugih, a moramo i vidjeti šta se radi u tuđim životima...I tako dan po dan ode, mi nešto puno radimo, svi se oznojili, kad ono, kad starost pokuca na vrata, da nam je da se vratimo i da puno toga drukčije napravimo. Insanu slabi, hoće li ti koristi donijeti svaka izgovorena riječ o drugom koja te se ne tiče? Hoće li ti koristi donijeti serija što je gledaš i uživaš u njezinoj radnji? Hoće li ti koristi donijeti sijeljenje po komšiliku osim ako nije zarad Allaha? Jest pravo lijepo izaći s prijateljima/prijateljicama na kavu. Ismijemo se, zabavimo, zaboravimo na probleme. Čim nam se ne jave par dana, nešto se naljutimo, krivo nam, a pritom zaboravljamo da mi zaboravljamo nešto puno važnije od toga – zaboravljamo istinski se obraćati Stvoritelju svega što postoji, zaboravljamo šta znači u Njega se pouzdati i na Njega se osloniti! Zaboravili smo klanjati namaz sa srcem i zikriti sa srcem, sad su to postale radnje koje se odvijaju mehanički. Tijelo ih obavlja, ali srce leti po dunjaluku. Puno smo mi toga zaboravili...volimo se radi dunjaluka, a sve manje radi Allaha...

Allah je uz nas uvijek, UVIJEK! Ne zaboravimo to kad nam se srce stegne ili kad duša od sreće poleti...

 "Tog Dana prijatelji će jedni drugima neprijatelji biti, osim onih koji su se Allaha bojali i grijeha klonili" (Prijevod značenja Az-Zuhruf, 67)

  „Onome ko se istinski Allaha bude bojao, Allah će mu dati izlaz i opskrbit će ga odakle se on i ne nada, a ko se osloni na Allaha, On mu je dovoljan!“ (Prijevod značenja Et-Talak, 2-3.)

 „Ako vas Allah pomogne, nema tog koji će vas nadvladati; ali ako vas ostavi i prezrenim učini, ko je taj koji će vas pomoći nakon Njega! Zato samo na Allaha neka se oslanjaju vjernici!“ (Prijevod značenja Ali Imran, 160.)

Prenesi od mene pa makar i jedan ajet!
http://ajeticasnogkurana.blogger.ba
01/07/2012 02:24